Valderrama olijfolie

SNEL PRODUCTIEPROCES
LEVERT ZEER HOGE KWALITEIT

Er verstrijken slechts 45 minuten tussen “de pluk” en het moment waarop de Verse Olijven Juice uit de produktie vloeit. Dit garandeert een optimaal behoud van alle aroma’s, smaken, vitamines en de natuurlijke conserverings-eigenschappen.

…een geheel nieuwe en innoverende productiemethode.

De olijven worden “geplukt” d.m.v. speciale olijvenoogstmachines, van zeer imposante afmetingen. Deze oogstmachines rijden over de olijfbomen heen en schudden d.m.v. een ingenieus stangensysteem voorzien van rubber uiteinden de olijven van de boom.

In een continue proces heeft deze “plukmachine” per olijfboom maximaal 20 seconden nodig. De geplukte olijven worden in twee ingebouwde containers (500 kg per container) opgeslagen en iedere 10 minuten geledigd in een groene Ferrari (landbouwwerktuig). In de productie-unit worden de olijven eerst via een gemechaniseerd en geautomatiseerd systeem van alle ongerechtigheden ontdaan en in een bubbelbad (jacuzzi) gewassen. Het water dat Valderrama hiervoor gebruikt wordt opgepompt uit een bron onder het landgoed. De olijven worden in twee “stappen” op een voorzichtige wijze gekneusd. 50% van de olijfolie bestaat uit water. Hierdoor vormt zich op het eigen vocht een soort van tapenade.

De oude perscultuur dient te worden uitgevoerd onder het regime van “koude persing”, hetgeen een maximale temperatuur 28° Celcius verplicht stelt. Valderrama voert het gehele proces van separatie succesvol uit, bij een temperatuur van 18° Celcius.

hoe lager de temperatuur, des te beter de kwaliteit

Er is geen sprake van een “eerste” of “tweede persing”. Er wordt helemaal niet geperst!!! Valderrama voert het proces van separatie uit d.m.v. een geavanceerde vorm van centrifuge. In een eerste horizontale centrifuge wordt in het tijdsbestek van slechts één minuut, bij 3000 toeren p.m., de nieuwe olijven juice voor 90% geschoond van de “olijvenpulp”.

In een tweede vertikale centrifuge wordt de verse olijven juice verder geschoond. Maar nu met een snelheid van 7000 toeren p.m. gedurende 4 minuten.. Het productieproces wordt beëindigd binnen 45 minuten na de “pluk”. De slogan van Valderrama luidt dan ook:

van de boom tot op de tafel in 45 minuten

VALDERRAMA OLIJFOLIE WORDT NIET GEFILTERD

Door deze nieuwe centrifugetechniek is filtering overbodig geworden en blijven geen geuren, smaken, vitamines en de natuurlijke conserveer eigenschappen in de filters achter.

Zodra de verse olijven juice vloeibaar is wordt deze direkt ingespoten met stikstof en in decanteer containers overgepompt. De stikstof voorkomt vanaf de eerste seconde iedere vorm van oxydatie. (bederf) Na een decanteerproces van 48 uur wordt de olie in grote opslagcontainers overgepompt. Op de bodem van deze containers bevindt zich een langzaam draaiend roestvrijstalen kruis voorzien van kleine perforaties (te vergelijken met een vaatwasmachine) Via dit systeem wordt computergestuurd geleidelijk kleine hoeveelheden stikstof ingevoerd. De stikstof dwarrelt heel langzaam in de containers naar boven en voorkomt gedurende de opslagperiode bij een temperatuur van 18° Celcius iedere vorm van bederf.

VOORDELEN VAN DIT INNOVATIEVE PRODUCTIEPROCES:

A) door gebruik van moderne oogstmachines wordt de oogst binnen enkele weken verwerkt en komen de olijven “op hun beste rijpheid” van de bomen.

B) het gehele produktieproces vindt plaats bij slechts 18° Celsius.

C) resultaat : een ongefilterde “blinde” olijfolie.

D) tussen “de pluk” en het uit de productie stromen van de verse olijven juice verstrijkt slechts 45 minuten. hierdoor ontstaat een optimaal behoud van geuren, smaken, vitamines en natuurlijke conserveer eigenschappen en krijgt oxydatie nauwelijks een kans.

E) door reeds tijdens het proces stikstof in te spuiten en de decanteercontainers vooraf te vullen met stikstof wordt een zuurstofarme omgeving gecreëerd, zodat een hoge kwaliteitsgarantie kan worden afgegeven.

Recepten van topchefs: klik hier..

Geen alcohol onder 16 Ideal Webshop keurmerk
highslide wordpress