Nieuwe webshop!!! - Huizen als: Champagne Bollinger - Salentein - Marchesi di Barolo - Ramon Bilbao - Graham's - Kendall Jackson  - Santa Rita Kijk hier: wijnadviseur.nl

Alcoholwet 01-07-2021

Geborgde werkwijze volgens de nieuwe alcoholwet.

Nobel Wijnkoperij verkoopt en levert alleen alcoholhoudende producten aan personen van 18 jaar en ouder.

Vanaf 1 juli 2021 gaat de nieuwe alcoholwet in waardoor het kopen van producten met alcohol aan een aantal nieuwe regels moet voldoen.  Zo moet u als klant, voor het afronden van de bestelling, tijdens het afrekenen de tekst; “Ik geef hierbij aan 18+ te zijn en ik ga akkoord met de voorwaarden” naar waarheid aanvinken.

Leeftijdscontrole bij bezorging:

Zodra wij uw bestelling verzenden, maken wij gebruik van een legitimatieplicht. Wij hebben met onze vervoerder afgesproken dat zij een leeftijdscheck doen tijdens de bezorging.

Dat betekent dat als het pakket bij u wordt aangeboden u zich zal moeten legitimeren aan de bezorger. Dit om te checken of de ontvanger wel 18 jaar of ouder is.

Ook bij het afhalen van uw bestelling bij een afhaalpunt zal u zich moeten legitimeren. Zorg daarom dat u altijd een legitimatiebewijs bij u heeft bij het afhalen van uw pakket. Het afhalen bij een pakketpunt dient te gebeuren binnen 1 week.

Het is dus alleen mogelijk om te bezorgen op het opgegeven adres of officieel afhaalpunt.

Hierdoor is het niet meer mogelijk om een pakket achter te laten op een plek rond het huis, pakket kluis of gebruik te maken van neerzettoestemming.

Leeftijdscontrole bij afhaling:

Zodra u uw bestelling komt afhalen, zullen wij bij twijfel dat u jonger bent dan 25 jaar, om uw legitimatie vragen.

 

Deze maatregelen zorgen ervoor dat de verkoop van alcoholhoudende dranken aan minder jarige niet meer mogelijk is. Alle verkopers van alcohol dienen met ingang van de nieuwe wet te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Wij zullen deze werkwijze regelmatig, iig jaarlijks, controleren en publiceren op de website. Waar nodig zullen wij de werkwijze corrigeren.