Cascina del Pozzo Roero Arneis Montemeraviglia Magnum

Fris, zuiver, appel, peer, meloen, kracht. Het is het intense zuivere aroma, aromatische smaak en een lange afdronk met een klein bittertje. Arneis zoals het hoort!

Speciale prijs € 19,50 Normale prijs € 22,95
Op voorraad
SKU
2169

Cascina del Pozzo Roero Arneis Montemeraviglia Magnum

Fris, zuiver, appel, peer, meloen, kracht. Het is het intense zuivere aroma, aromatische smaak en een lange afdronk met een klein bittertje. Arneis zoals het hoort!

Cascina del Pozzo

Roero-wijnen geboren uit de passie van echte wijnmakers!

Cascina del Pozzo produceert witte , rosé en rode wijnen rechtstreeks vanuit het wijnhuis in Castellinaldo, op de Piemontese heuvels van Roero , waar de wijnproductie nog steeds met passie wordt uitgevoerd, met respect voor de natuur en tradities.

Een wijnmakerij die al vijf generaties bestaat

Van de naoorlogse bulk wijn naar de flessen kwaliteitswijn die vandaag de dag rijpen in de kelders, de familie Marchisio heeft een lange weg afgelegd, maar is nooit gestopt met de passie waarmee Giovanni's vader de productie van was begonnen in de Roero-heuvels in de jaren 40.

Giovanni was in staat om de roeping van zijn vader voort te zetten door de wijnmakerij voort te zetten en, na hem, zijn zoon Flavio, zijn neven Stefano en Gianmario, en vandaag zetten de zeer jonge Lorenzo en Gabriele de productie van kwaliteitswijn onophoudelijk voort, waardoor Cascina del Pozzo een referentiepunt werd onder Roero-wijnexperts.

Roero-wijnen geproduceerd met respect voor de natuur

In de wijnmakerij Cascina del Pozzo wordt elke fles wijn uitsluitend geproduceerd met druiven die zijn geteeld met de grootste aandacht voor de zorg voor de omgeving. In de 18 hectare wijnstokken in Castellinaldo, Roero, zorgt de familie Marchisio persoonlijk voor elke rij Arneis, Dolcetto, Barbera en Nebbiolo alsof ze uniek zijn. Zij vermijden herbiciden en chemische producten, maar bovenal plukken zij de trossen met traditionele en handmatige methoden.

In de wijngaarden, maar ook in de kelder en de hele wijnmakerij, is respect voor de natuur en traditie het sleutelwoord. Alleen op deze manier kunnen zij de geur en smaak van Roero-wijnen bij elke oogst behouden en hun karakter bij elke slok overbrengen.

Een Roero-wijnmakerij zoals die uit het verleden

De passie en toewijding waarmee de wijnstokken worden verzorgd, gaat verder in de kelder , waar de wijnproductie nog steeds plaatsvindt volgens de dictaten van een traditie die van vader op zoon wordt overgedragen. Het is alleen met geduld en zorg dat de echte Roero-wijnen uit de most kunnen worden verkregen , daarom worden in de wijnmakerij Cascina del Pozzo de verfijning en rijpingstijden van elke fles nog steeds gerespecteerd in grote houten en roestvrijstalen vaten.

Hoewel de traditie hoogtij viert, is de familie Marchisio erin geslaagd zichzelf voortdurend bij te werken en te investeren in faciliteiten en technologieën, totdat de kelder de ideale plek wordt voor de productie van kwaliteitswijn.

Er zijn ook veel andere gezichten die het bedrijf naar de toekomst leiden; waaronder die van Wilma, Filomena, Denise en Sara, die samen met de rest van het team de bedrijfsomgeving aansturen en beheren: van het proeflokaal tot de kelder tot op het platteland.

De toekomst is echter ook duidelijk zichtbaar in de kleinere gezichten: Lorenzo, Gabriele, Lucrezia, Michele en de kleine Giulia zijn altijd opgegroeid tussen wijnstokken en borrelende vaten.

Meer informatie
Herkomst Italië
Streek Piëmonte
Druivenras Arneis
Oogstjaar 2019
Wijntype Wijn
Inhoud 1,5 liter
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Cascina del Pozzo Roero Arneis Montemeraviglia MAGNUM 2019
Uw waardering

No Related Posts