Chateau de L'Hospital Blanc Graves

Heerlijke wijn uit de Graves, Bordeaux. De wijn weerspiegeld de typische kenmerken van het gebied, verfijnd, mineraal, complex, rijp fruit en een lange zachte afdronk.

€ 14,95
Op voorraad
SKU
2048

Chateau de L'Hospital Blanc Graves

Heerlijke wijn uit de Graves, Bordeaux. De wijn weerspiegeld de typische kenmerken van het gebied, verfijnd, mineraal, complex, rijp fruit en een lange zachte afdronk.

De Grote Hamersma:

Château de l'Hospital 2019

Geproefd op 15 mei 2021

Bio nota bene. Toch behoorlijk lastig in de regio Bordeaux. Maar dat niet alleen. Het is ook behoorlijk lastig om voor een fatsoenlijk bedrag een goeie witte Graves te vinden. Maar 'koekoek!' zou voetbalverslaggever Sierd de Vos zeggen, hier is er eentje. Château de l'Hospital. Daar zou ik me graag laten opnemen. En dan een permanent infuus laten aanleggen van deze 2019. Grapefruity tot in de finesse, zweemt naar foelie, teemt naar tijm, fladdert naar citrus, bijna lichtvoetig. Zuster, komt u nog even? 

Chris Alblas:

Drie hectare is aangeplant met sauvignon blanc en sémillon blanc. De plachtdichtheid bedraagt 5.500 stokken per hectare. De bodem bestaat uit klei/gravel op een kalksteen bodem.

Oogstjaar 2019 is een assemblage van 65% sauvignon blanc en 35% sémillon blanc. De druiven werden in augustus/september 2018 met de hand geplukt en in kleine kratten vervoerd om beschadiging van de druiven te voorkomen. De opbrengst per hectare bedroeg 45 hl. De vergisting van de most vindt voor 50% plaats in temperatuur gecontroleerd roestvrij stalen tanks en voor 50% in barriques, waarvan jaarlijks 30% wordt vernieuwd. De wijn rijpt gedurende negen maanden op de lie. Het oogstjaar 2019 is in september 2020 gebotteld.

Deze klassieke witte Bordeaux is zacht en fruitig van smaak, met een mooie licht filmende afdronk. Hij heeft de typerende aromatische complexiteit van een witte Graves. Verfijnde smaak.

Biologische wijnbouw volgens Chateau de L'Hospital:

Ervan overtuigd dat het een teeltmethode is die meer respect heeft voor het natuurlijke evenwicht en de biodiversiteit, meer betrokken is bij de gezondheid van de mensen, dat het een duurzame, ethische en moderne teeltmethode is ; we zijn sinds 2013 betrokken bij biologische landbouw en produceren nu sinds 2017 gecertificeerde biologische wijnen op alle 40 ha van onze wijngaard in Graves.

Wat betekent biologische landbouw?

We gebruiken alleen natuurlijke producten in de wijnstokken en in de kelder , en sluiten alle chemische meststoffen, synthetische pesticiden en genetisch gemodificeerde organismen uit. Het wieden in de wijnstokken is daarom uitsluitend mechanisch.

We bevorderen de werking van natuurlijke vijanden tegen parasieten van wijnstokken en druiven. We gebruiken groenbemesters om de bodemvruchtbaarheid op peil te houden. We organiseren natuurlijke ruimtes zoals grasstroken, heggen, weiden om fauna, flora en bodem te beheren.

Wij produceren wijnen die de kenmerken van het terroir respecteren en de kwaliteit en expressie van het fruit bevorderen.

Biologische landbouw is ook de enige teeltwijze die is gecertificeerd door een overheidsinstantie. We worden minstens één keer per jaar gecontroleerd en gecontroleerd door Ecocert, die ons elk jaar een certificaat uitreikt dat bevestigt dat onze producten voldoen aan de voorschriften en ons machtigt om onze wijnen in "biologische landbouw" te promoten.

Meer informatie
Herkomst Frankrijk
Streek Bordeaux
Druivenras Sauvignon Blanc, Sémillon
Oogstjaar 2020
Biologisch Biologisch
Wijntype Wijn
Inhoud 0,75 liter
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chateau de L'Hospital Blanc Graves 2020
Uw waardering

No Related Posts