Nieuwe webshop!!! - Huizen als: Champagne Bollinger - Salentein - Marchesi di Barolo - Ramon Bilbao - Graham's - Kendall Jackson  - Santa Rita Kijk hier: wijnadviseur.nl

Generacion 76 Tempranillo Tempore 2020

Generacion 76 Tempranillo Tempore

Zwarte bessen, ook iets van de toasting van het hout en tonen van cacao. Heerlijke soepele aanzet in de mond, rijp rood fruit en een lange afdronk.

Generación 76 staat voor het geboortejaar van de Victor.

Speciale prijs € 10,75 Normale prijs € 11,95
Op voorraad
SKU
4342

Generacion 76 Tempranillo Tempore

De kleur is helder, diep paarsrood van kleur, licht iets violet. De wijn is zuiver en geurig met aroma’s van aardbeien en zwarte bessen, ook iets van de toasting van het hout en tonen van cacao. Heerlijke soepele aanzet in de mond en een gemiddelde tot hoge smaakintensiteit. Het hout is goed geïntegreerd en de tannines zijn rijp. Ook in de smaak rijp rood fruit en subtiele houttonen. Deze wijn is fris, elegant en heeft een lange afdronk.

Generación 76 staat voor het geboortejaar van de Victor.

Bodegas Tempore is geboren uit een passie voor wijn van de familie Yago Aznar. En dat al vier generaties lang! In 2002 besloot de familie Yago Aznar dat de tijd rijp was om eigen wijnen te produceren van de zeventig hectare wijngaarden in Lécera, in het hart van de Sierra de Arcos, een onherbergzaam subgebied van Bajo Aragón.

Naast passie voor wijn heeft de familie een groot respect voor het land. Ze hebben ervoor gekozen om alleen autochtone druivenrassen aan te planten, zoals garnacha, tempranillo, macabeo en garnacha blanca. De wijnstokken zijn overigens veel ouder dan het wijnhuis zelf. De oude, soms wel 70 jaar, garnacha stokken staan tussen de jonge aanplant. De wijngaarden liggen op een hoogvlakte, ongeveer 550 meter boven zeeniveau. De dagen zijn warm, maar ‘s nachts koelt het flink af. Hierdoor rijpen de druiven gelijkmatig en blijven hun zuren behouden. Er valt niet meer dan 300 mm neerslag per jaar. Alle wijngaarden van Bodegas Tempore zijn gecertificeerd.

Paula en Victor Yago Aznar, broer en zus, zijn degene die het familiebedrijf runnen waar ook de ouders en hun families actief zijn.

De Generación wijnen zijn het resultaat van de opgebouwde kennis door de generaties heen, die hierin samenkomen.

Meer informatie
Herkomst Spanje
Streek Bajo Aragon
Druivenras Tempranillo
Oogstjaar 2020
Biologisch Biologisch
Wijntype Wijn
Inhoud 0,75 liter
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Generacion 76 Tempranillo Tempore 2020
Uw waardering

No Related Posts