Langmeil Wattle Brae Dry Riesling

limoen en tropisch fruit, met tonen van groene appel en citrusbloesem. Vers en levendig in de mond. Limoen en Granny Smith appels prikkelen de smaakpapillen, met een aanhoudende smaak en een goede zuurbalans.

€ 14,95
Niet op voorraad
SKU
2244

Langmeil Wattle Brae Dry Riesling

De oude wijnstokken voor deze droge Riesling wijngaard worden geplant op een unieke Eden Valley grond, genaamd Wattle Brae vanwege de inheemse bomen die zich er bevinden. De wijn bestaat voor 100% uit Riesling druiven.

Bleke stro kleur met groene tinten. Een elegant bouquet met limoen en tropisch fruit, met tonen van groene appel en citrusbloesem. Vers en levendig in de mond. Limoen en Granny Smith appels prikkelen de smaakpapillen, met een aanhoudende smaak in de mond en een goede zuurbalans.

Deze wijn gaat uitstekend gepaard met forel, krab, asperges, Aziatische gerechten en salades.

De Chief Winemaker Paul Lindner overziet vandaag de dag het vinificatieproces en geeft hier in het bijzonder aandacht aan het maken van wijn uit individuele wijngaarden, minimale “handling” en zorgvuldige filtratie om zo uitgesproken goed gebalanceerde wijnen met subtiele complexiteiten te kunnen garanderen. Langmeil toont dat Barossa in staat is tot het voortbrengen van niet alleen makkelijk benaderbare wijnen maar ook complexere varianten met een uitstekend bewaarpotentieel.

Meer informatie
Herkomst Australië
Streek Barossa
Druivenras Riesling
Oogstjaar 2019
Wijntype Wijn
Inhoud 0,75 liter
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Langmeil Wattle Brae Dry Riesling 2019
Uw waardering

No Related Posts