Menade Verdejo Nosso Rueda

Verdejo gemaakt zonder toevoeging van sulfiet.

Een rijke frisse Verdejo met een opvallende lange afdronk.

€ 15,95
Niet op voorraad
SKU
2250

Menade Verdejo Nosso Rueda

Geen sulfiet toegevoegd.

Deze Verdejo gemaakt door de familie Sanz komt van een speciaal gelegen wijngaard met veel kalk in de bodem. In totaal zijn er 6.000 flessen gemaakt. Tijdens de vinificatie wordt geen sulfiet aan de wijn toegevoegd en in de wijngaarden wordt niet gewerkt met koper en met sulfiet! een 100% natuurlijke wijn zonder enige toevoegingen, natuurlijke vergisting. De smaak van de Verdejo is daardoor niet zo fris en rinsig als een normaal geproduceerde verdejo maar heeft meer rijkdom en lengte!

Bodega Menade ligt in het zuidelijke gedeelte van het district 'Castilla y Leon', zo'n 150 km ten noordwesten van Madrid.

Ricardo Sanz is een zesde generatie wijnmaker in de regio Rueda en samen met zijn broer Marco en zijn zus Alejandra begonnen ze met  Bodega Ricardo Sanz in 2005.  Bij Ricardo Sanz hebben ze een zeer moderne benadering van wijnmaken met als absolute focus het biologisch/organisch verbouwen van de inheemse variëteiten zoals de Verdejo. De Sanz familie in Rueda is legendarisch en hun belang in termen van innovatie mag niet worden onderschat. Elke generatie, die teruggaat tot 1860, is een pionier geweest op het gebied van innovatie. Van de eerste mechanische pers voor de productie van de eerste frisse (niet-geoxideerde) wijnen van de regio.

Meer informatie
Herkomst Spanje
Streek Rueda
Druivenras Verdejo
Oogstjaar 2021
Biologisch Biologisch
Wijntype Wijn
Inhoud 0,75 liter
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Menade Verdejo Nosso Rueda 2021
Uw waardering

No Related Posts