Sierra Noble Sauvignon Blanc

Rijke tonen van citrus, tropisch fruit en zelfs iets kruidigs nodigen je uit een slok te nemen. Ook in de mond is deze wijn levendig, fris en vol van smaak en karakter

Door de wijn grotendeels op roestvrijstalen vaten te laten blijft alle fruit bewaard, zo wordt een smakelijke en frisse Sauvignon Blanc verkregen.

Central valley is de regio ten oosten van San Francisco in het midden van Chili met de wijngebieden: Valle Maipo, Valle Rapel, Curicó valley, Maule Vallei. Central Valley biedt alle condities om de beste wijnen van Chili te kunnen produceren. Er heerst een semi landklimaat, met invloeden van de Grote Oceaan, arme grond, een permanente irrigatie, perfecte zonligging, overdag hoge temperaturen en koele nachten. In het drogere noordelijke deel van de Central Valley bevat de ondergrond veel steen dat duizenden jaren geleden door rivieren vanuit het Andesgebergte is meegevoerd. In het vochtigere zuidelijke gedeelte van de Central Valley bestaat de ondergrond voornamelijk uit alluviale klei en löss, ontstaan door erosie van het Andes gebergte.
Chili strekt zich uit als een lange en relatief smalle strook land tussen het Andes gebergte in het oosten en de Stille Oceaan in het westen. Het klimaat loont zich bijzonder voor wijnbouw; het is er droog met veel zon. Dit laatste is ook de reden dat plantenziekten niet of nauwelijks voorkomen. De aanvoer van smeltwater uit de Andes is dusdanig dat ook de droogte geen probleem is.
De wijnbouwcultuur in Chili is oud. De Spaanse conquistadores, en in hun kielzog de missionarissen, brachten er de wijnstok. Tot in de 19e eeuw werd er louter wijn geproduceerd voor de binnenlandse markt. Maar in 1851 verschenen, in de bagage van Europese immigranten, de eerste Franse druivenvariëteiten in Chili en vanaf 1877 kwam er, onder impuls van diezelfde immigranten, export op gang. Nog steeds is maar liefst 60% van de Chileense wijnproductie bestemd voor het buitenland.
Meer informatie
Herkomst Chili
Streek n.v.t.
Druivenras Sauvignon Blanc
Oogstjaar 2017
Biologisch n.v.t.
Wijntype Wijn
Inhoud 0,75 liter
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sierra Noble Sauvignon Blanc
Uw waardering

No Related Posts