Steenberg Black Swan Sauvignon Blanc

The Black Swan toont tonen van zwarte bes, vuursteen en vlierbloesem, terwijl het ook aroma’s toont met smaken van marmelade, citroenschil, meloen, gele appel en verse vijgen.

€ 17,95
Op voorraad
SKU
2176

Steenberg Black Swan Sauvignon Blanc

The Black Swan toont tonen van zwarte bes, vuursteen en vlierbloesem, terwijl het ook aroma’s toont met smaken van marmelade, citroenschil, meloen, gele appel en verse vijgen. Een verrukkelijke zuurgraad begeleidt de wijn en is tot stand gekomen door langdurig droesemcontact in de tank. Dit is een geweldige gastronomische wijn en kan 10 tot 20 jaar bewaard worden.

Black Swan Sauvignon Blanc is een blend van de twee beste Sauvignon Blanc-wijngaarden op Steenberg. De druiven worden geplet en ontdaan van de steel en hebben 18 uur schilcontact bij zeer lage temperaturen. Het sap wordt vervolgens 2 dagen met rust gelaten alvorens de fermentatie begint. Een langzame en koude gisting resulteert in een frisse, maar toch volle wijn. De wijn wordt 9 maanden op de droesem bewaard voordat hij wordt gestabiliseerd en gebotteld.

Steenberg

Steenberg Vineyards is een van de oudste boerderijen van de Kaap en werd opgericht door de vastberadenheid en moed van hun oprichter, Catharina Ras. Het is de geest van Catharina die Steenberg tot op de dag van vandaag inspireert. Het landgoed is de thuisbasis van enkele van de beste, bekroonde wijnen en Cap Classiques in Zuid-Afrika, het luxe 5-sterrenhotel Steenberg en Spa, uitzonderlijke gerechten uit twee kenmerkende restaurants en een unieke 18-holesgolfbaan. Steenberg, gelegen in de idyllische Constantia-vallei, is echt een complete lifestyle-bestemming.
 
Steenberg ligt in de Constantia vallei die een  koel klimaat kent en  het oudste wijngebied is in de Nieuwe Wereld. De wijngaarden van Steenberg klampen zich vast aan de hellingen van de Steenberg, die deel uitmaakt van het nationale park Tafelberg. Op de koele hellingen op het oosten kijken de wijnstokken naar de ochtendzon en worden ze door de schaduw van de berg beschermd tegen de hete middagzon. De koelte van de oceaan reist in de zomermaanden slechts 5 km mee met de heersende zuidoostelijke wind, waardoor de luchtvochtigheid laag blijft en de zomertemperaturen beperkt blijven tot slechts 22 ° C.
Meer informatie
Herkomst Zuid-Afrika
Streek Constantia
Druivenras Sauvignon Blanc
Oogstjaar 2019
Wijntype Wijn
Inhoud 0,75 liter
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Steenberg Black Swan Sauvignon Blanc 2019
Uw waardering

No Related Posts