Alvear Pedro Ximénez Solera 1927
natuurlijk zoete wijn, een donkere mahoniekleur en een aroma met nuances van pruimen en chocolade. Vol, zoet zeer intens, geconcentreerd fruit en een zeer lang aanhoudende afdronk.
Alvear Pedro Ximénez Solera 1927
De PX 1927 is gemaakt van, op matten, door de zon ingedroogde, zeer zoete druiven waaraan druivenalcohol wordt toegevoegd. De wijn rijpt gedurende vijf jaar in een solera die in 1927 is gestart. In dit systeem wordt wijn van zeer verschillende oogstjaren met elkaar gemengd. Dit geeft deze natuurlijk zoete wijn een donkere mahoniekleur en een aroma met nuances van pruimen en chocolade. Vol, zoet zeer intens, geconcentreerd fruit en een zeer lang aanhoudende afdronk.
Alvear is een van de meest prestigieuze wijngaarden, met internationale erkenning van Andalusië. Het wijnhuis heeft uitgebreide wijngaarden in de beroemde Sierra en Moreles Montilla omgeving (Córdoba). Het gebied staat vooral bekend om zijn PX wijnen. PX staat voor Perdro Ximénez. Het verhaal gaat dat een Duitse soldaat die Pieter Siemens heette de druif mee heeft genomen uit de Rijnstreek en deze naar Montilla heeft gebracht. Volgens het verhaal is de naam Pedro Ximénez dus een verbastering van de Duitse soldaat Pieter Siemens. De wijngaarden zijn over het algemeen gekweekt in kalkrijke bodems. In de omgeving zijn er twee soorten kalkrijke bodems: de “albariza en alberos”. Deze bodems hebben een laag organische stofgehalte met een lage productiviteit.
Herkomst | Spanje |
---|---|
Druivenras | Pedro Ximenez |
Wijntype | Sherry |
Inhoud | 0,75 liter |
Leeftijd validatie!