Nieuwe webshop!!! - Huizen als: Champagne Bollinger - Salentein - Marchesi di Barolo - Ramon Bilbao - Graham's - Kendall Jackson  - Santa Rita Kijk hier: wijnadviseur.nl

Pouilly-Fuissé En Carmentrant Rey 2022

Pouilly-Fuissé En Carmentrant Eve & Michel Rey

De wijnen uit Pouilly-Fuissé zijn verfijnd en elegant, ieder met een duidelijke expressie van hun terroir. Eve en Michel bezitten verschillende wijngaarden in deze appellatie, ieder met een unieke bodem en microklimaat. Om de verschillen zoveel mogelijk tot uiting te laten komen in de wijnen wordt iedere wijngaard apart gevinifieerd, opgevoed en gebotteld.

De wijngaard ‘En Carmentrant’ is oost-west georiënteerd, en bevat drie verschillende bodemtypes: een harde, kalkrijke bodem (A Gryphées), een wat zachtere bodem en een zachte, vruchtbare bodem met een kalkrijke ondergrond. In de wijngaard wordt vanaf 2000 al gewerkt met aandacht voor de natuur, de bodem en de wijnranken.

De druiven worden handmatig geoogst, waarna de druiven meteen worden geperst. Het sap vergist en rijpt in eikenhouten vaten gedurende ongeveer 11 maanden. Complex en verfijnd in de neus, met aroma’s van bloesem, honing en wat kruidigheid. Charmant en rond van smaak met sappig wit fruit, licht kruidige tonen, verfijnde zuren en een mooie mineraliteit.

Een klein domaine in Vergisson gelegen waar biologisch gewerkt wordt. De wijnen zijn zuiver en jong drinkbaar. 

Het is in 1988 dat Eve en Michel Rey, beiden met een aantal jaar werkervaring in wijnbedrijven en de noodzakelijke wijnmaakdiploma’s op zak, besluiten hun eigen wijnen te gaan maken. Hun zoektocht naar de ideale plek leidt hen naar het pittoreske plaatsje Vergisson in het uiterste zuiden van de Bourgogne, prachtig gelegen tussen de Roche de Vergisson en de Roche de Solutré. Hier kunnen ze een aantal kleine percelen kopen in verschillende appellaties: Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en Mâcon-Vergisson. Bij gebrek aan een eigen wijnkelder maken ze in de eerste jaren hun wijnen op een andere plek. In 1992 maken en bottelen ze hun eerste wijn op het domaine, maar pas ruim 10 jaar later bouwen ze de huidige kelder en kunnen ze al hun druiven op hun eigen domaine verwerken. De wijngaarden worden beetje bij beetje uitgebreid tot de huidige 3,5 hectare. 

Eve en Michel doen al het werk in de kelder en de wijngaard zelf en kennen dus iedere wijnstok en ieder hoekje van de wijngaard. Michel is buitengewoon leergierig, Eve is enorm perfectionistisch. In de eerste jaren is het Michel die de wijnen maakte, maar in de afgelopen jaren is hij zich meer en meer gaan focussen op de wijngaarden en is het Eve die de wijnen maakt met een enorme gedrevenheid en precisie. De kwaliteit van de wijnen wordt ieder jaar beter en de invloed van Eve in het wijnmaakproces is duidelijk merkbaar in de elegantie en verfijning in de wijnen. 

Eve en Michel zijn trots en zuinig op de bijzondere terroir  van hun wijngaarden. Vanaf 2000 zijn ze gestopt met het gebruik van insecticiden of pesticiden, de bodem wordt bewerkt met respect voor de natuur en er wordt met de hand geplukt, waarbij de druiven in kleine kistjes worden vervoerd. In de wijngaarden en kelders volgen ze nog steeds traditionele methodes, maar met gebruik van moderne apparatuur. Dat leidt tot heerlijke en jong drinkbare wijnen, die ook zeer betaalbaar zijn!

€ 24,95
Op voorraad
Nog 4 beschikbaar
SKU
2925

Pouilly-Fuissé En Carmentrant Eve & Michel Rey

Complex en verfijnd in de neus, met aroma’s van bloesem, honing en wat kruidigheid. Charmant en rond van smaak met sappig wit fruit, licht kruidige tonen, verfijnde zuren en een mooie mineraliteit.

Meer informatie
Herkomst Frankrijk
Streek Bourgogne
Druivenras Chardonnay
Oogstjaar 2022
Biologisch Biologisch
Wijntype Wijn
Inhoud 0,75 liter
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pouilly-Fuissé En Carmentrant Rey 2022
Uw waardering

No Related Posts